5 Secrete ce te vor ajuta la curatenie de primavara din bucatarie !

5 Secrete ce te vor ajuta la curatenie de primavara din bucatarie !

Primavara este in aer, dar trebuie sa fii sigur mai bine ca bucataria voastra e gata. Cu vremea calda care a sosit, apar o multime de insecte si bacterii care ne pot face rau. Iata care sunt cele cinci lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a fi siguri ca bucataria voastra este pregatita pentru primavara:

  1. Dezgheata congelatorul – Ca sa fii sigur de functionarea corecta a congelatorului, acesta trebuie sa-l dezgheti adesea.Adesea congelatorl este conectat la frigider, asa ca faci curatirea lor impreuna. Odata ce frigiderul si congelatorul sunt dezghetate, ia un burete si curata toate sertarele. Bacteriilor le place sa stea acolo asa ca fii sigur ca ai curatat peste tot.
  2. Mai intai, in primul rand– aceasta este metoda pe care o folosesc restaurantele pentru a pune camara, frigiderele si congelatoarele in curatenie. O pti face la scara mai mica in bucataria ta. Verifica datele tuturor prodselor si arunca tot ce este expirat. Tehnic, puteti utiliza articole aproape de data de expirare, dar nu articole vechi de luni de zile sau chiar ani. Apoi, organizeaza camara, frigiderul si congelatorul, aranjandu-le si nu mai cumpara decat strictul necesar.
  3. Schimba buretii si prosoapele de bucatarie– Multi uita sa schimbe aceste obiecte. Buretii murdari pot transmite bacteriile de la o suprafata la alta. La fel prosoapele de bucatarie trebuie schimbate, ele au fost confectionate pentru o anumita perioada. Nu folositi prosoapele de la vase pentru a sterge podeaua. Folositi prosoape colorate pentru diferite treburi pentru a evita contaminarea.
  4. Verifica tocatoarele– chiar daca iti place sa fie de lemn sau plastic, tocatoarele se invechesc in timp. Primavara este prielnica sa le verifici, daca au crapaturi. Daca au, asigura-te ca le inlocuiesti cu tocatoare noi. Daca alegi tocatoare de lemn asigura-te ca sunt din lemn de calitate ca artarul sau stejarul.
  5. Pregatitiva echipamentul pentru aer liber- primavara incep iesirile la picnic si gratar.Verifica lazile termorezistente, racitoarele, daca planuiesti sa transporti mancare pe vreme calda. Foloseste macar doua racitoare, unul pentru carne si unul pentru legume de salata, pentru a evita contaminarea. Asigura-te ca ai mai multe seturi de tacamuri si vesela pentru a le folosi separat. Si in final, sa ai cu tine un termometru pentru carne pentru a vedea daca a fost gatita bine. Studiile au aratat ca nu poti sti cand carnea e gatita bine, doar uitandu-te la ea.
Posted on Categories Diverse