6 Cauze ale retentiei de apa in organism!

6 Cauze ale retentiei de apa in organism!

Retentia de apa din organism mai este cunoscuta sub numele de edem si reprezinta acumularea fluidelor in tesuturi si cavitati dea lungul sistemului circular. Acest lucru cauzeaza umflarea picioarelor, a mainilor, a incheieturilor si deobicei apare la femeile insarcinate.

De asemenea poate aparea si la oamenii care nu sunt fizic activi sau la cei care iau anumite medicamente pentru o lunga perioada de timp. Umflaturile pot aparea de asemenea in timpul zborurilor lungi.

Cele mai cunoscute cauze ale edemului au legatura cu boli ale rinichilor sau problemelor inimii. Exista modalitati prin care puteti evita retentia de apa si de a reduce umflaturile.

Cauzele edemilor:

  1. Excesul de sodiu

Daca aveti o dieta bogata in sare si nu consumati suficienta apa, retentia de apa se va produce. Apa face ca celulele sa se mareasca de pana la 20 de ori. Este important de stiut ca nu doar sarea este un produs ce contine sodiu. Sodiu mai poate fi gasit in alimentele procesate si in condimente.

  1. Deficienta de magneziu

Poate duce la aparitia retentiei de apa. Magneziul este un mineral esential pentru pastrarea functiilor corpului iar absenta acestuia va duce intr-un final la retentia de apa. Un studiu a demonstrat faptul ca 200 de mg de magneziu pe zi poate reduce aparitia edemului. Puteti consuma alimente bogate in magneziu sau apelati la suplimente nutritive.

  1. Deficienta de vitamina B6

Vitamina B6 controleaza multe aspecte ale echilibrului de apa din organism iar daca corpul are un deficit in aceasta vitamina, edemul va aparea numaidecat.

  1. Deficienta de potasiu

Potasiu este un mineral esential pentru functionarea proprie a celulelor, a organelor si a tesuturilor. Prezenta lui este foarte importanta in mentinerea nivelului de apa in organism.

  1. Deshidratarea

Daca nu consumam suficienta apa putem ajunge la deshidratare. Cafeaua si bauturile carbogazoase sunt cele mai periculoase cand vine vorba de deshidratare.

  1. Consumul excesiv de alimente prelucrate

Alimentele prelucrata sunt pline de aditivi alimentari artificiali care pun presiunea pe ficat si rinichi Alimentele bogate in zahar, in special indulcitorii artificiali pot provoca o crestere rapda a nivelului de zahar din sange si insulina.