6 Lucruri pe care le poti face seara pentru a preveni balonarea

6 Lucruri pe care le poti face seara pentru a preveni balonarea

Noptile sunt facute pentru a merge la intalniri, pentru a viziona filme sau pentru a lenevi. Dar mai stii pentru ce sunt bune? Pentru a-ti crea un stil de viata astfel incat sa scapi de problemele balonarii si de kilogramele in plus.

  1. Mananca o cina bogata in sodiu

Daca sarea sta in organism a doua zi sunt sansele sa te simti balonat, de aceea este bine sa iti gatesti o cina bogata in legume si grasimi slabe fara sare.

  1. Fa o serie de exercitii seara

Stii prea bine ca transpiratul de ajuta sa scapi de kilogramele in plus, dar acestea te vor ajuta si sa te simti mult mai usor a doua zi.

  1. Pregateste-ti pranzul pentru maine

Daca tu iti vei pregati pranzul acasa cu o seara inainte vei scapa nu numai de plusul de calorii ci si de bani cheltuiti.

  1. Bea multa apa

Consumul de apa combate totodata retentia de apa si de sare din organism ce duce la aparitia balonarii dar si a celulitei. Pune-ti un pahar de apa pe noptiera inainte de culcare.

  1. Fii sigur ca este intuneric in camera

Hormonul melatonina ajuta corpul sa arda mai multe calorii, potrivit unui studiu publicat anul trecut in revista de cercetare. Deoarece organismul produce deja melatonina atunci cand sunteti in intuneric, asa ca asigurati-va ca in camera voastra nu este lumina pe timpul noptii si vei putea sa pierzi in greutate.

  1. Inchide caldura pe timpul noptii

Ideea de a arde mai multe calorii in timp ce dormi suna foarte frumos ca sa fie adevarat, dar un studiu facut de Institutul de Sanatate Clinica a constatat ca oameni care dorm intr-o camera cu 18 grade celsius vor consuma mai multe calorii decat cei care dorm la temperatura de 25 de grade.