50 % din cazurile de cancer de colon pot fi evitate daca evitam aceste lucruri daunatoare organismului!

50 % din cazurile de cancer de colon pot fi evitate daca evitam aceste lucruri daunatoare organismului!

Cancerul de colon este o boală care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Chiar dacă nu este la fel de mortală ca și alte tipuri de cancer, trebuie să fie luat in considerare. Studii recente au descoperit că există modalități de a preveni această boală chiar înainte de debutul ei.

Functia colonului

Colonul sau intestinul gros este un organ vital care trebuie curățat tot timpul pentru a rămâne sănătoși. Rolul colonului este de a elimina toxinele și alte deșeuri din organism. Cu toate acestea, atunci când funcționarea corectă este împiedicată, toxinele vor începe să se acumuleze și, astfel, vor cauza probleme de sănătate diferite.

Cum sa preveniti cancerul de colon?

Potrivit experților, nivelurile echilibrate de vitamină D și o dietă sănătoasă bogata în legume, fructe și alimente cu continut mare în fibre sunt vitale. Consumul de alimente prelucrate și alimente nesănătoase, precum și zahărul, ar trebui eliminat. În plus, carnea, în special cea rosie, este unul dintre principalele alimente care provoacă cancer și a fost asociată de nenumărate ori cu cancerul de colon.

Ce cauzează cancerul de colon?

5 până la 10% dintre cancerele de colon sunt cauzate de genetică, 35% de o dietă nesănătoasă, în timp ce 30% sunt cauzate de fumat și 20% de infecții. Restul cazurilor de cancer de colon se întâmplă din cauza următoarelor motive:

Lipsa fructelor și a legumelor din dietă

Fructele proaspete și legumele au antioxidanți puternici și magneziu, care pot reduce riscul de cancer de colon. În plus, produsele fitochimice pe care le conțin pot reduce inflamația țesuturilor și pot elimina substanțele canceroase. Prin urmare, consumați mai multe legume cu frunze verzi, prune și mere.

Lipsa de fibre

Fibrele din produsele alimentare sunt cunoscute pentru o digestie mai buna, astfel incat adaugarea a 10 grame la dieta ta scade riscul de cancer cu 10%! Puteți consuma prune, semințe de in și semințe chia.

Lipsa vitaminei D

Pentru a crește nivelul vitaminei D, avem nevoie de lumina soarelui; totuși, există și suplimente și, de asemenea, alimente care conțin în mod natural această vitamină.

Abuz de alcool

Abuzul de alcool este unul dintre factorii de risc major pentru acest tip de cancer. Desigur, o băutură sau două pe zi nu vă poate face rău, cu toate acestea, consumul de alcool excesiv în mod regulat, va crește doar riscul de cancer și numeroase alte probleme de sănătate.

Lipsa de usturoi din dieta

Usturoiul este o leguma foarte sănătoasă care posedă caracteristici antibacteriene puternice, care pot reduce riscul de cancer. Usturoiul este atât de puternic încât va întări imunitatea și îi va ajuta să lupte mai ușor împotriva bolilor și infecțiilor.

Crestere in greutate si obezitate

Menținerea unei greutăți echilibrate este esențială dacă doriți să preveniți cancerul de colon. Potrivit unui studiu realizat în 2014, persoanele supraponderale sunt mai predispuse la cancer de colon.

Un stil de viata sedentar

Activitatea fizică slabă crește șansele de cancer cu 30 până la 40%. Anume, atunci când sunteți activi fizic pe o bază zilnică, vă îmbunătățiți fluxul sanguin și neutralizați agenții patogeni nocivi în organism și, astfel, reduceți șansa de cancer. Exercitiile fizice efectuare în mod regulat sunt, de asemenea, o modalitate bună de a întări imunitatea și a preveni diferite boli.

Carnea rosie

Cele mai noi studii au arătat că, carnea roșie poate provoca cancer de colon. Cu toate acestea, problema nu este carnea în sine, ci modul în care este făcută. Prin urmare, carnea roșie este adesea modificată genetic și vitele din care provine nu sunt hrănite cu iarbă, ci hrănite cu glifosat care distruge bacteriile bune din intestin și cauzează complicații suplimentare.