4 plante care iti curata ficatul

4 plante care iti curata ficatul

Cel mai important organ pentru detoxifiere este ficatul,acesta avand rol in metabolizarea grasimilor si in detoxifierea corpului de aditivi alimentari si toxine.Iata 4 plante care va ajuta sa va curatati ficatul:

Armurariul

Silimarina e principalul ingredient medical din armurariu.Ea protejeaza ficatul, inhiband substantele care deterioreaza celulele din el. Silimarina contribuie la refacerea ficatului dupa deteriorare, prevenind si  epuizarea nutrientului glutation(este cel mai important nutrient cu rol in detoxifierea ficatului).Din cauza faptului ca silimarina nu e solubila in apa ,ea nu se distileaza in ceai. Pentru protejarea si curatarea ficatului, utilizati un extract cu un gramaj de 140 g de silimarina.

Radacina de papadie

Papadia  e printre cele mai eficiente ierburi pentru ficat pe care ne-o ofera natura.S-au facut 2 studii in care s-au precizat care sunt proprietatile papadiei in cazul indigestiei,inflamatiilor la nivelul ficatului,hepatitei si icterului.Ia zilnic capsule cu o cantitate intre 500-2000 mg.In paralel,puteti dizolva intr-o cana cu apa,2 lingurite de praf de radacina.Dupa ce se pune la fiert,se lasa sa se infuzeze timp de 15 minute.Beti de 3 ori pe zi cate o ceasca.

Anghinare

Aceasta are in compozitie acizi cafeilchinici care au efecte puternice de regenerare a ficatului,asemanatoare cu cele ale armurariului.Sub forma de capsule se gaseste anghinarea.

Curcuma

Acest ingredient se foloseste in curryul Indian ,ajutand la regenerarea celulelor ficatului si la curatarea de toxine.Pe langa asta,curcuma elimina toxinele,reduce inflamatia ficatului si creste productia de fiere.De asemenea,ea creste nivelele a doua enzime ce ajuta in faza a2-a de detoxifiere.Curcuminul e ingredientul cheie in aceasta,ea gasindu-se sub forma de tablete.