5 Semne ca nu consumati suficienta apa !

5 Semne ca nu consumati suficienta apa !

Viața este imposibilă fără apă. Fiecare ființă vie de pe planeta are nevoie de ea. Apa ajută organismul să își îndeplinească funcțiile sale la capacitate maxima. Dar tineti cont de faptul că apa hidrateaza corpul tau numai atunci când este utilizat în forma sa pură.

Cantitățile adecvate de apă mențin sănătatea la un nivel optim, deoarece apa regleaza temperatura corpului și îmbunătățește digestia. Apa proaspătă elimina toxinele din corp, și reîmprospătează corpul cu fluide.

Cel mai important beneficiu al apei este rolul său ca reactant, ceea ce înseamnă că multe reacții și procese din cadrul corpului necesită prezenta apei.

Scopul acestui articol este de a crește gradul general de conștientizare cu privire la importanța apei.

Amintiți-vă că sucurile, ceaiul, băuturile energizante, cafeaua și băuturile cofeinizate nu ar trebui să fie utilizate ca înlocuitori de apă. Ele sunt sigur lichide, dar pur si simplu nu sunt la fel ca apa pura. Mai mult, bauturi energizante si cafeaua contin cofeina, si cafeina deshidrateaza organismul.

Corpul tau are propriul mod de a vă spune când ceva este in neregula. Dar, dacă nu înțelegeți ce va transmite trupul vostru, aici este un ghid explicativ:

Piele uscata

Avand o piele sanatoasa inseamna o cantitate mare de apă potabilă consumata. Nu vă puteți aștepta la o piele frumoasă și netedă, dacă nu bea apă deloc. Menține pielea hidratat! Acest lucru va preveni uscarea, plus vei fi uimit de modul în care se simte.

Având o piele uscată pentru o lungă perioadă de timp înseamnă că sunteti, probabil deshidratat si pielea ta are nevoie de apă. În cazul în care utilizați creme hidratante, iar pielea este încă uscată, corpul tău este lipsit de apă.

Bea un pahar de apă la fiecare oră, pentru a mentine hidratarea la nivel optim. Tenul tau se va imbunatati in mod dramatic, și vă veți bucura pielea netedă și moale.

 

 

Dureri articulare

Vertebrele si cartilajele corpului contin in proportie de 80% apa. Pentru a preveni senzatiile neplacute de furnicaturi, amorteala si de arsura la nivelul jonctiunilor osoase ori de cate ori faci miscare, consuma o cantitate adecvata de apa.

Durerile de cap

Deshidratarea este una dintre principalele cauze pentru durerile de cap. Durerile de cap provocate de deshidratare sunt diferite de durerile de cap obisnuite. Cum faci diferenta? Durerile de cap provocate deshidratare devin mai rele cand te misti.

Reducerea masei musculare

Muschii sunt alcatuiti in mare parte din apa. Consumul insuficient de apa se reflecta, asadar, imediat asupra masei musculare. Bea apa cu regularitate si creste aportul de apa pe timpul antrenamentelor fizice pentru a evita deshidratarea si a mentine corpul energizat si pentru a creste rezistenta la efort.

Ameteala

Faptul ca te simti ametit nu ar trebui sa te ingrijoreze. Acest lucru iti sugereaza ca probabil organismul tau a pierdut o cantitate foarte mare de fluide si ca are nevoie de apa imediat. In afara de lipsa de apa, tine cont si de faptul ca acumularea de fluide in urechea interna te poate ameti. Bea un pahar de apa de fiecare data cand te simti ametit. Ameteala este comuna la atletii care isi petrec mai toata ziua in soare.